Най-полезните и най-опасните храни през лятото

3 от 5 Снимки

3. Сосове от заведения за бързо хранене


В много от заведенията за бързо хранене имат навика да оставят сосове като кетчуп, горчица и майонеза отвън, където те са изложени на висока температура и бързо могат да се развалят.

През лятото запасите от свежа и вкусна храна осезаемо нарастват. Градината изобилства от свежи плодове, подправки и зеленчуци. На морето пък ни очакват обичайните риба и морски деликатеси, бирени мезета, скари.

Изкушенията са много големи и трудно бихме се лишили от възможността да се насладим на сочна пържола със студено пиво или мастика с по-засукана салата.

Доколко обаче богатите трапези са уместни за горещите дни? Според медиците те съвсем не са безопасни за летния сезон, когато трябва внимателно да подбираме храната си.

Тъй като организмът ни се нуждае от повече течности през жегите, е добре да се наблегне на сезонни плодове, зеленчуци, салати и студени супи. Тараторът, шопската салата, гаспачото са добри алтернативи за сезона. А кои са храните, които да избягвате, вижте в галерията.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: