- Съвети за приготвяне на перфектната боб чорба и боб яхнияДве от най-обичаните традиционни ястия са боб чорбата и боб яхнията. Те са приготвени от едни и същи основни съставки, но имат различни текстури, вкусови профили и методи на приготвяне. Готвене на боб чорбата
- Какво не трябва да ядем и пием при подагра?Наричана още болестта на богатите, подаграта е заболяване, характеризиращо се с пристъпи на остри възпаления на артрит с болезнена и оточна става. Подагра или подагричен артрит е форма на артрит
- Най-добрите храни за редовен стомахНай-добрите храни за редовен стомах, които акцентират особено върху закуската. Ето някои подходящи храни, които ще подпомогнат работата на храносмилателната и отделителната системи.
- Защо не трябва да ядем, когато не сме гладниГладът съществува, за да ни подтиква да ядем, когато тялото ни се нуждае от енергия. Но колко от нас ядат само когато са гладни, бъдете честни! Когато хората ядат, без да са гладни. . .
- Най-популярните испански сосовеОсновните сосове на испанската кухня са любопитни с факта, че там храната е строго регионална, сосовете на баските са различни от каталунските, но имат и основни испански сосове. Всички основни сосове във всички региони на
- Супер здравословни храни, които ядем погрешноСпоред статистиката рисковете от затлъстяване са се удвоили при възрастните и са се утроили при децата само през последните 30 години.
- Какво да опитаме във Франция?Френски Киш, френската лучена супа, френски сирена и Касоле са само малка част от специалитетите, които може да опитате във френската кухня. Специалитетите на френската кухня са многобройни и е трудно да се направи
- Какво да похапнем в Прага, Будапеща, Букурещ или ВаршаваНякои европейски столици наистина може да ни изненадат в кулинарно отношение. Какво да похапнем в Прага, Будапеща, Букурещ или Варшава?
- Как правят мусака по светаВ различните национални кухни мусаката се среща в разновидности. Мусака се прави с картофи, патладжани, тиквички, но задължителното условие при всички е каймата. Класическа мусака у нас. Турска мусака. Класическа гръцка мусака
- Правилно съчетаване на продуктитеПрясноизцеденият сок от портокал в съчетание с овесени ядки спомага за пречистване на артериите от вредния холестерол. Боровинките са най-полезни, когато се консумират с грозде.