Най-полезните и най-опасните храни през лятото

2 от 5 Снимки

2. Яйца и продукти с яйца


Яйцата също се развалят по-бързо през лятото. Затова ви съветваме да не консумирате яйца от съмнителни търговски обекти, както и продукти, които биха могли да съдържат тази съставка. Бъдете особено внимателни с кремове, майонези, палачинки, гофрети.

През лятото запасите от свежа и вкусна храна осезаемо нарастват. Градината изобилства от свежи плодове, подправки и зеленчуци. На морето пък ни очакват обичайните риба и морски деликатеси, бирени мезета, скари.

Изкушенията са много големи и трудно бихме се лишили от възможността да се насладим на сочна пържола със студено пиво или мастика с по-засукана салата.

Доколко обаче богатите трапези са уместни за горещите дни? Според медиците те съвсем не са безопасни за летния сезон, когато трябва внимателно да подбираме храната си.

Тъй като организмът ни се нуждае от повече течности през жегите, е добре да се наблегне на сезонни плодове, зеленчуци, салати и студени супи. Тараторът, шопската салата, гаспачото са добри алтернативи за сезона. А кои са храните, които да избягвате, вижте в галерията.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: