5 неща, пряко свързани с отслабването

2 от 5 Снимки

2. С колко да намалим калориите?


Драстичното намаляване на калориите не е прекият път към отслабването, противно на очакванията. Продължителното ограничаване води до сваляне на грешното тегло, например намаляване на мускулна маса. Съсредоточете се в ограничаване на калориите от прости и рафинирани захари – това е първата стъпка в загубата на мазнини. Постепенното намаляване на калории помага на тялото да се адаптира към промените. Ограничението трябва да е такова, че да позволява до един и половина килограма на седмица.

В борбата с килограмите всеки мечтае за скоростни резултати. И макар почитатели на здравословното хранене и спорта да ни убеждават, че с малко усилия можем да постигнем много, това рядко се получава на практика. Причината са няколко основни фактора.

Поставянето на големи цели не е нещо лошо. Сроковете за изпълнението на заданието обаче трябва да са адекватни. Няма как да очаквате за една нощ да се разделите с килцата, които ви притесняват. Или за една седмица да изгубите 20 килограма – веднъж и завинаги.

Трайната загуба на тегло отнема време и усилия, така че поставянето на малки, реалистични цели, ви помага да избегнете разочарованието. Вместо да се фокусирате върху крайния резултат - например, загубата на 20 килограма, то поставете акцента върху едно кило. След това върху още едно. Успехите хранят волята.

За да върви всичко по план, трябва да сте наясно, че има пет фактора, които пряко влияят на бързината на отслабването. Те определят дали ще постигнете успех с всяко следващо килце. Запознайте се с тях преди да правите каквото и да било.

3.5
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: