Две яйца за закуска за две седмици! Вижте последиците

3 от 7 Снимки

3. Понижава риска от рак


Ежедневната консумация на яйца намалява опасността от рак на гърдата с почти 18% при момичетата в тийнейджърската възраст. Освен аминокиселини, минерали и витамини, в тях се съдържа и естроген, чиито нива са важни за правилното разпределение на женските хормони в тялото.

Яйцата са една от най-полезните храни на света. Ако и вие обожавате да ги похапвате, най-вероятно сте се сблъсквали с едни от най-разпространените митове и притеснения около консумацията им.

Повишават нивото на холестерола, повишават килограмите и са вредни в големи количества – това са само част от нещата, които се говорят за вкусните яйчица. Щастието обаче ни се усмихна – последните изследвания по въпроса показват, че няма нужда да се отказвате от яйцата на закуска. Напротив – задължително яжте по 2-3 от тях, варени или на омлет.

Ако ядете всяка сутрин по 2 яйца, само след две седмици ще забележите реални положителни промени в здравето си. Какво се случва с тялото ви, вижте в нашата здравословна галерия.

3.7
Общо гласували: 3
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: