Начини за отстраняване на всякакви силни миризми

Начини за отстраняване на всякакви силни миризми

Силна лоша миризма може да се появи навсякъде в дома - в помещенията, в шкафове и гардероби, при дрехи и вещи, в съдове и уреди.

Премахването на силната неприятна миризма понякога не става само с проветряване, затова е добре да се знаят различни трикове за обезмирисяване.

Ето някои предложения за премахване на миризма от стаите

Най-често силната неприятна миризма в помещенията се появява следствие на мухъл, но има и други причини за задържане на тежка миризма в обитаваното пространство. Ето някои средства да се премахне.

Ето как лесно да премахнем миризми от стаите.

Премахване на миризми с кафе

Смляното кафе има силна приятна миризма. То е чудесен абсорбатор за лошите миризма в помещенията, действа като естествен дезодорант. Прясно смляно кафе в ъгълчетата на стаята премахват неприятни миризми.

Премахване на миризми с морска сол

Начини за отстраняване на всякакви силни миризми

Силни абсорбиращи свойства има също морската сол. Миризмата на застояло и на мухъл може да се премахне, ако се сложат купички морска сол на различни места в стаята. Тежките миризми след готвене също се премахват по този начин.

Премахване на миризми с екстракт от ванилия

Ванилията има прекрасен аромат и освен това служи за премахване на лоши миризми. Тя може да послужи като естествен ароматизатор, който ще дезодорира помещението със свеж и изключително приятен аромат.

Премахване на миризми с лимонови корички

Друга много харесвана естествена миризма е на лимон. Поглъща миризмите и оставя в стаята свеж мирис на чистота. Нарязани лимонови корички в чинийки, поставени в различни места в стаята, са добра опция за освежаване на въздуха.

Със сода за хляб и оцет

Oтстраняване на силни миризми

Сред най-тежките и неприятни миризми в жилището е тази от тръбите и канализацията в кухнята и банята. Гъбичките, причиняващи неприятно миризма могат да бъдат премахнати като се приготви смес от половин литър вода, 1 чаена чаша оцет и 100 грама сода за хляб. Най-напред водата се поставя да заври на котлона и се добавя оцетът. В сифона на мивката или банята се сипва сода за хляб, а после се налива водата с оцета. Получава се химическа реакция и сместа шупва. Трябва да се остави да подейства, ако е възможно за цяла нощ, а на другия ден се пуска водата.

Вижте още: Как да премахнем миризма на нафталин от гардероби

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: