Как да трансформираме вредните вкусотии, за да са полезни

1 от 6 Снимки

1. Заменете обикновената паста със зеленчукови спагети


Суровите спагети от тиквична, морков или краставица ще дадат плътност на любимото ви ястие. Като добавите гъби, шунка, доматен сос, почти няма да усетите разликата с пастата, направена от брашно.

Вкусните специалитети, които ни заобикалят навсякъде, ни помагат да доставим невъобразимо удоволствие на сетивата ни. Само си помислете за тортите, чийзкейковете, пицата, пърженото пиле, бургерите, дюнерите и всички онези вкусотии, които приковават вниманието ни, докато изминаваме разстоянието до дома до работата си.

Колко от тях обаче са полезни за тялото ни? Ако започнем да се подаваме на всяко вкусно изкушение, има риск сериозно да навредим на теглото и здравето си.

Диетичните храни, от своя страна, са здравословни, но пък безинтересни. Наложи ли се да ги похапваме, обикновено го правим без голямо желание.

И все пак не бързайте да се отчайвате. Има начин да не се лишавате от любимите си вкусотии, витамините и минералите от природата, като вложите малко повече креативност. Вижте в галерията ни как да готвите така, че да ви е едновременно вкусно, здравословно, пъстро и апетитно.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: