Внимание: Никога не мийте тези 3 храни преди готвене

3 от 3 Снимки

Риба


Подобно на пилето, измиването на суровата риба няма да елиминира бактериите, а само ще ги разпространи по другите повърхности. Мокрото, капещо парче риба върху дъската за рязане загнездва бактерии в пукнатините. Готвенето на рибата на подходяща температура е единствената гаранция, че всички бактерии ще бъдат унищожени.

Храните, които ядем, са нещото, което ни изгражда и поддържа здравето ни. Ето защо, когато ги приготвяме, със сигурност е добре да знаем кои трябва да се мият и кои – Не.

Най-различни хора и машини обработват храната ни, преди да пристигне тя в супермаркета. Понякога някои от тези продукти са вредни пестициди или консерванти, които не можем да ядем.

Макар от малки да ни учат да мием всичко, преди да го използваме, това не важи за всички продукти. Има три храни, за които много хора си мислят, че е разумно да се измият, но това всъщност не е така.

Хранителните бактерии намират всякакви начини да се захванат за храната ни. Въпреки това има някои основни правила, които, ако последвате, ще направите подготовката на храната и готвенето безопасни за всички. В горната галерия вижте кои храни Никога не трябва да миете.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: