Внимание: Никога не мийте тези 3 храни преди готвене

2 от 3 Снимки

Яйца


Яйцата съдържат собствен защитен слой, който изолира бактериите далеч от вътрешността на яйцето. Измиването на яйцата премахва защитния слой отвън. Така рискувате яйцата да се развалят по-бързо и има опасност да ги замърсите. Много земеделци всъщност предават яйцата без да са преминали през процес на почистване, преди да ги изпратят в супермаркетите. Ако ги измиете, ще прекратите естествения процес на съхранение.

Храните, които ядем, са нещото, което ни изгражда и поддържа здравето ни. Ето защо, когато ги приготвяме, със сигурност е добре да знаем кои трябва да се мият и кои – Не.

Най-различни хора и машини обработват храната ни, преди да пристигне тя в супермаркета. Понякога някои от тези продукти са вредни пестициди или консерванти, които не можем да ядем.

Макар от малки да ни учат да мием всичко, преди да го използваме, това не важи за всички продукти. Има три храни, за които много хора си мислят, че е разумно да се измият, но това всъщност не е така.

Хранителните бактерии намират всякакви начини да се захванат за храната ни. Въпреки това има някои основни правила, които, ако последвате, ще направите подготовката на храната и готвенето безопасни за всички. В горната галерия вижте кои храни Никога не трябва да миете.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: