Как да премахнем миризма на нафталин от гардероби

Как да премахнем миризма на нафталин от гардероби

Нафталинът е най-широко използваното средство срещу молци в ежедневието. Този препарат обаче има силна и специфична миризма, която буквално напоява мебелите и дрехите и е неприятна за рецепторите. Тъй като е и много издръжлив на премахване, изисква доста усилия.

Причини за задържане на миризмата на нафталин в гардероба

Гардеробът е затворено тясно пространство, в което липсва вентилация. В него, от друга страна, се създават условия за поява на мухъл поради високата влажност. Ако в самата стая, където е поставен гардеробът, е задушно, това утежнява нещата.

Неприятната силна миризма на нафталина се развива още повече и трайно превзема дървената мебел, оставайки и след като дрехите бъдат извадени.

Начини за премахване на миризмата на нафталин

Миризмата на препарата буквално се абсорбира в структурата на дървото, затова е нужно да се потърсят някои ефикасни начини да премахнем миризма на нафталин. Ето някои от тях.

1. Има специални абсорбатори за миризми, които са предназначени за хладилници. Те могат да помогнат и за гардероба;

2. Йонираторите за въздуха също са опция, а освен това шкафът за дрехи трябва редовно да се проветрява добре;

3. В гардероба може да се сложат също торбички с активен въглен или сода за хляб. Те поглъщат миризмата на нафталин;

4. Етеричните масла също са подходящи за прогонване на упоритата миризма. Един тампон, натопен в етерично масло и увит в хартия в гардероба ще тушира силната миризма на нафталина;

5. Към домашните средства спада оцетът. Изплакването на гардероба с разтвор на вода и оцет се препоръчва от много хора за отстраняване на всякакви силни миризми, включително от нафталин;

Как да премахнем миризма на нафталин

6. Горчицата също е опция. Може да се поставят плостмасови чашки с горчица на прах в гардероба и те ще се справят за няколко дни с миризмата;

7. Препоръчва се също пълно обезмирисване на дрехите, които са съхранявани, защото миризмата от тях може да се предаде отново на дървото. Може да се направят собствени ароматизатори от ароматни билки, пакетчета чай или други средства, които постоянно да стоят в гардероба, за да създадат ароматния му фон.

Вижте още: Премахване миризма на нафталин от дървен гардероб.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: