Как да започнем деня с усмивка - практически съвети

Как да започнем деня с усмивка - практически съвети

Случвало ли ви се е да се събудите с усещане на тревожност и напрежение? Да мислите единствено за всички досадни ангажименти, които ви предстоят през деня? Или казано по-кратко - денят ви просто да започне с кофти старт.

Да, вероятно на всеки от нас се е случвало вместо усмивка на лицето му сутринта да го завари с кисела физиономия.

Има обаче някои елементарни техники и методи, които могат да върнат усмивката ви на лицето и да направят денят ви много по-приятен.

Съвети как да започнем деня с усмивка

Не изхвърчайте от леглото

Как да започнем деня с усмивка

Може би най-важното нещо, което трябва да знаете по повод събуждането с усмивка е това, че не трябва веднага да изхвърчате като тапа от леглото. Вероятно се сещате за песента „По-полека“ на Стефан Вълдобрев, превърнала се в летен хит на 2017 г., в която се пее „Утрото без аларма е като небе без облак“ и макар да сме напълно съгласни с него е факт, че в забързаното ни ежедневие трудно бихме се събудили без аларма. Добре е обаче да я настройвате около 5-10 минути по-рано от предвиденото ви време за ставане, защото ако веднага изскочите от топлите завивки, то ще започнете деня си със стрес, превъзбуда и лоша концентрация. При някои хора рязкото ставане от кревата е съпроводено дори от сърцебиене.

Вдишайте осъзнато

Когато се разсъните достатъчно, вдишайте и издишайте дълбоко 10 пъти. Това се нарича осъзнато дишане и е една наистина великолепна йога практика. Ако пък владеете пълното йогийско дишане, то не започвайте деня си без него. Много добри са и йогийските практики Бхастрика и Капалабхати.

Усмихнете се

Как да започнем деня с усмивка - практически съвети

Още един трик - просто се усмихнете. Помислете за всички хубави неща в живота си- хубаво семейство, добър партньор, успешни деца, хобита или пък кариера и се усмихнете хей така на себе си. Не е необходимо винаги да се усмихвате когато сте застанали очи в очи срещу някого. Усмихнете се на всички онези радости, които ви носи живота или за всички онези добри дела, за които сте благодарни на околните.

Протегнете се

Сигурно сте забелязали колко грациозно котките се протягат, изпъвайки гърба си. Ами пробвайте и вие да сторите също. Ако протягането е съпроводено и с леки упражнения за разтягане, то е гарантирано, че би ви подействало ободряващо.

Сутрешен душ

При някои хора действа много добре сутрешния душ, особено ако е контрастен. В случай, че не сте запознати какво се разбира под контрастен душ, то това е просто да сменяте температурата на водата, с която се къпете. Редувайте студената и топлата вода няколко пъти и веднага ще усетите колко бодри ще се почувствате. Да не забравяме и че по този начин се регенерират клетките на кожата ви и тя става по-сияйна.

Не мислете за ангажиментите

Старт на деня с усмивка

Не започвайте от самото ставане от леглото да мислите за ангажиментите, които ви предстоят. Насладете се на самото утро, на чашата ароматно кафе или чай, които ви предстоят да изпиете. Още по-добре е ако започнете деня си с плодово смути, към което ако добавите и мака, няма да сбъркате. Макар подобни напитки да не съдържат кофеин, те действат много ободряващо, а маката гарантирано ще се погрижи за добрия ви тонус.

Вижте още съвети за красива усмивка.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: