Есенна диета

Есенна диета

С настъпването на есента и обичайното дъждовно и по-неприветливо есенно време ние постепенно забравяме да излизаме навън и се затваряме по домовете си. Или казано иначе - започваме да водим по-заседнал начин на живот. Това не се отразява никак благоприятно върху фигурата ни и качването на килограми е почти неизбежно.

Ето защо тук ще ви предложим идеи за есенни диети, които са особено подходящи за спазване преди зимата.

Есенна диета с тиква

Есенна диета с тиква

Да, тиквата се появява именно есенно време и затова тази диета е особено подходяща за спазване през есента. А защо именно тиква? Защото тя е много богата на каротиноиди, на витамин С, витамин РР, витамини от В-групата, натрий, фосфор, желязо и т.н. Освен това има доказано слабително действие.

Диетата се спазва в продължение на 12 дни, като вие сами можете да си изготвите 4 дневно меню, което после да повтаряте на 3 етапа. За закуска можете да избирате между тиквена каша (сварена тиква със зърнена култура по ваш избор - елда, жито, овесени ядки) и тиквена салата, която се приготвя от сурова тиква, моркови и лимонов сок.

За обяд изборът ви е следният - супа от тиква, зеленчукова супа, супа топчета или печени чушки. Както и да изберете обедното си меню, е важно да използвате много малко или никаква мазнина при приготвянето на обяда си, както и да го редувате на всеки 4 дни.

За вечеря си пригответе печена тиква, печени ябълки и сини сливи или салата от тиква и ананас, към която можете да добавите крутони.

7-дневна диета със зелева супа

Прочутата диета със зелева супа, която е изготвена от лекари, е наистина много ефективна и е особено подходяща за спазване есенно време. Тя се състои в консумацията на зелева супа на корем и колкото душа ви пожелае, като за всеки отделен ден имате право да консумирате и други продукти.

Есенна диета със зелева супа

Така например първия ден освен зелевата чорба имате право на плодове (без банани), а втория ден - на зеленчуци.

До края на седмичната диета в менюто ви се включват различни хранителни продукти, с които диетата се превръща освен в ефективна и в балансирана. Подробности относно това какво можете да консумирате извън зелевата супа, можете да намерите навсякъде из интернет пространството.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: