Зимна диета

Зимна диета

На всички ни е ясно, че зимно време качването на килограми е нещо обичайно. След като приключат празничните трапези обаче, можете да се замислите дали няма да е разумно от ваша страна, ако се заемете по-отрано със свалянето им.

Зимната диета е добра идея, вместо да чакате до настъпването на лятото, когато неминуемо ще ви се наложи да изложите телосложение на показ.

Това е причината в следните редове да ви предложим 2 идеи за зимни диети.

Диета с туршия

Диета с туршия, която се прилага веднъж седмично в рамките на зимните месеци, е идеалната зимна диета. Почти всички сме се приготвили за посрещането на зимата, като сме си приготвили някаква зимнина.

Зимна диета с туршия
Снимка: Албена Асенова

Разполагаме с бидон кисело зеле, затворили сме кисели краставички или пък сме приготвили царска туршия. А дори и да не сме успели, винаги можем да се снабдим с някаква туршия, която ще ни трябва за диетата, която ви предлагаме.

Важно правило при спазването ѝ е да измивате добре всички продукти, които ще използвате, защото те съдържат прекалено много сол.

Идеята на диетата с туршия е да си изберете един ден от седмицата, в който да консумирате само туршия и до 2 филии квасен хляб на ден.

За закуска можете да си направите препечена филийка с резенчета кисели краставички, за обяд да похапнете царска туршия с препечена филия хляб, а за вечеря да си приготвите салата от кисело зеле.

Няма строги правила - важно е единствено да консумирате само туршия и не повече от 2 филии хляб. Препоръчителна е и консумацията на зелев сок.

12-дневна зимна диета

12-дневна зимна диета

Тази зимна диета не е особено популярна, защото категорично не попада в категорията на балансираното хранене. В случай че имате по-чувствителен стомах, не ви я препоръчваме. Длъжни сме обаче да я споделим, защото с нея наистина се свалят много килограми.

Диетата се спазва в продължение на 12 дни, по време на които трябва да пиете много вода и зелен чай. Ето в какво се състои тя:

Първите три дни консумирате на корем само кисело мляко.

Вторите три дни е разрешена консумацията на сварено или пиле на грил, заешко или пуешко месо, но без кожата.

Третата тридневка е определена за зеленчуци.

Последните три дни може би най-много ще ви допаднат, защото можете да си пийнете 350 мл червено вино, придружено със сирене. Добър завършек на диетата!

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: