Зловещо! Това са най-смъртоносните езера в света

2 от 9 Снимки

2. Езеро Йелоустоун, САЩ


През 2003-та на дъното на езерото в национален парк Йелоустоун бе идентифициран 30-метров мехур, образуван от нагорещяването на водата, което създава налягане на дъното на езерото. При гейзерите се получава почти същото, но при тях налягането се освобождава. Без тази възможност, има опасност от така наречената хидротермална експлозия. В последните 25 000 години са открити доказателства за 25 такива експлозии. При последната 400 кубика вряща вода са избухнали, образувайки приливна вълна, а камъни и кал покрили всичко на 15 кв.км. Притеснителното е, че само едно малко земетресение е достатъчно, за да задейства експлозията.

Езерата са едни от най-прекрасните места за отдих и почивка. Зад красотата и съвършенството обаче понякога се крие нещо страховито.

Живеете в отдалечено село. Всяка вечер си лягате и чувате свиренето на щурците. Една вечер обаче всичко се променя. В един миг се чува ужасяващ тътен. След него пада непрогледна мъгла, която се разстила навсякъде. Дишането ви се затруднява. Излизате навън, за да си поемете свеж въздух. Това обаче ви праща прави в лапите на смъртоносната мъгла.

Това не е измислена история. Точно това се случва с 1700 човека и 3500 животни на 21 Август 1986 г. в Камерун.

Оказва се, че на планетата ни има много красиви и спокойни езера, образувани от вулканични дейности, крият смъртоносна сила в дълбините си.

Вижте най-страховитите от тях в нашата галерия. Наистина е интересно!

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: