Пожелания за имен ден за мъж спрямо името му

Пожелания за имен ден за мъж спрямо името му

Когато искате да отправите пожелание за имен ден за мъж, е най-лесно да се обърнете към т. нар. Чичко Гугъл, откъдето можете да черпите всякаква информация. Можете да намерите дори и римувани пожелания, предназначени за конкретното име, което ви трябва.

Което всъщност е чудесно, нали?

Но не си мислете, че само вие сте се досетили за този трик, с който да си улесните живота и да не умувате в продължение на часове какво пожелание да изпратите на ВАШИЯ именник. Ще се получи доста глупаво, ако той получи няколко еднакви честитки и едната да е именно от вас.

Ето защо в следните редове няма да ви посочваме какво точно да пожелаете, а по-скоро ще ви подскажем какво е значението на някои от най-популярните мъжки имена, а вие после можете сами да развихрите въображението си, без да се притеснявате, че някой ще пожелае дословно онова, което и вие сте пожелали.

Така например за мъжете с името Георги се знае, че са били много целеустремени и хитри земевладелци, но също така огромното им чувство за хумор винаги ги е превръщало в душата на компанията.

Имайки това предвид, можете да пожелаете „Да си носиш с гордост името Георги, да си много здрав и щастлив и ако някога името ти се е свързвало с хитрите земевладелци, то нека днес то ти донесе много имоти с лекота, без хитрост и с усмивка на уста! “. Това беше горе-долу да разберете накъде да насочите мисълта в пожеланието си.

Ето сега ще ви запознаем и със значението на най-известните мъжки имена.

Пожелания за имен ден за мъж спрямо името му

Христо

Името Христо е едно от най-известните и произлиза от Исус Христос или казано по-пряко неговото значение е „Помазан от Господ“.

Иван

Пожелания за имен ден за мъж

Ивановците, както и Калояновците и Йоановците ( чиито имена произлизат от Иван) всъщност означават „Божа благодат“. А Калоян се превежда като „Хубавият Иван“.

Петър и Павел

Петър се възприема като майстор на камъните или мъж като скала, докато Павел в превод от латински означава „малък“ по името на един от христовите апостоли.

Йордан

Буен и спокоен, защото носи името на река

Андрей

Грижовен мъж, който би бил ценен от всяка жена.

Александър

Изключително добър ръководител.

Димитър

За Димитровците се знае, че са изключително щедри и весели хора.

Васил

Царствена натура, която като повечето царе обича богатите трапези и хванатата в ръка чашка.

Стоян

Името му означава да остане с близките си хора и никога да не ги напуска

Деян

Това са хора на действието. Името им идва от „деяние“.

Даниел

В превод означава „Божий съд“. Обикновено хората, носещи това име са безкрайно спокойни.

Красимир

Внася красота в живота.

Пламен

Той може не само да запали пламъче в околните, но направо и да ги подпали. Образно казано.

Владимир

Владетел на света.

Марин

Мъж с името Марин

Неговата истинска страст е морето.

Николай

Истински победител на народите.

Здравко

Нека носи само здраве.

Естествено има още стотици български имена, но винаги можете да проверите какво е значението на всяко едно от тях. Ние само ви да дадохме идея, а вие доразвийте своето пожелание за ВАШИЯ именник, след като вече сте научили какво точно означава името му.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: