8 неочаквани признака на остаряването

1 от 8 Снимки
8 неочаквани признака на остаряването
Снимка: brightside.me

1. Бавно време за реакция


Оказва се, че времето за реакция става все по-бавно с напредване на възрастта. Когато човек е млад, той е доста бърз и може светкавично да реагира на случващото се около него. По-възрастните хора обаче не са така гъвкави. За да сте сигурни, че бавните реакции не са резултат от умора, може да направите следния тест. Вземете линиийка с дължина около 40 см. Отворете ръката си, сякаш се готвите да се ръкувате.

Помолете някой да задържи линийката над вашата длан. Линийката трябва да се държи с най-голямото число надолу. След това накрайте човека да пусне линията, без да ви предупреди. Опитайте се да я хванете възможно най-бързо. Повторете теста поне 3 пъти. Ако я хванете бързо, значи няма повод за притеснение, но ако почти я изпуснете, то реакциите ви не са така добри.

Когато някой човек спомене думата остаряване, ние обикновено веднага правим асоциация с появата на бръчки и загуба на еластичност на кожата. Всички жени са добре запознати с тези два признака и се опитват всячески да ги прикрият.

Понякога обаче, улисани в грижите за красотата, забравяме да обърнем внимание на доста по-очевидни сигнали, които тялото ни изпраща по време на неизбежния процес на остаряване.

От Bright Side направиха класация с няколко признака на стареене на тялото, които могат да се появят много по-рано от бръчките.

Разгледайте горната ни галерия и вижте кога е време да обърнете по-сериозно внимание на здравето си, за да отложите, доколкото е възможно, процесите на остаряване.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: