8 неочаквани признака на остаряването

8 от 8 Снимки

8. Анхедония


Тази латинска дума се използва, за да обясни чувството за загуба на щастие или по-точно – неспособност за наслаждаване на живота. Ако вече не се вълнувате в щастливи моменти, ако все по-рядко се усмихвате и сякаш нищо не може да ви повлияе добре, най-вероятно просто остарявате. Все пак анхедонията може да е причинена и от депресия или изтощение.

Във всеки случай не измисляйте оправдания, за да не се срещнете с приятелите си, отидете на филма, който отдавна чакате и просто намерете начин да се наслаждавате на малките моменти. Тъгата няма да направи живота по-кратък, но определено ще го направи по-нещастен. Не позволявайте това да се случи.

Когато някой човек спомене думата остаряване, ние обикновено веднага правим асоциация с появата на бръчки и загуба на еластичност на кожата. Всички жени са добре запознати с тези два признака и се опитват всячески да ги прикрият.

Понякога обаче, улисани в грижите за красотата, забравяме да обърнем внимание на доста по-очевидни сигнали, които тялото ни изпраща по време на неизбежния процес на остаряване.

От Bright Side направиха класация с няколко признака на стареене на тялото, които могат да се появят много по-рано от бръчките.

Разгледайте горната ни галерия и вижте кога е време да обърнете по-сериозно внимание на здравето си, за да отложите, доколкото е възможно, процесите на остаряване.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: