8 популярни храни, които готвите погрешно

4 от 8 Снимки

4. Чаша ориз


Ако следвате описанието на гърба на ориза, ще получите продукт, който се слепва и залепва към дъното на съдът за готвене. Причината е допълнителното нишесте. Ето защо измийте добре ориза, като го поставите в купа и напълнете с вода. Разбъркайте с миксер. Ще забележите, че водата е много мътна. Пуснете ориза през мрежест филтър и повторете тази стъпка, докато водата се изчисти. Три изплаквания трябва да са достатъчни. Освен това кажете сбогом на 2-те чаши към една чаша ориз. След като оризът е измит, добавете му вода, колкото да го покрие 2 пръста.

Ако обичате паста и често си я приготвяте у дома, то има голяма вероятност да сте правили това грешно през целия си живот. Да, тази обикновена юфка е много по-сложна за приготвяне, отколкото предполагате.

Това не се отнася само за тестените изделия. Оказва се, че много от нас допускат колосални грешки в кухнята, и то с храни, които ядем всеки ден.

Добрата новина е, че всичко, което е необходимо, са няколко малки корекции. Така любимите ви храни ще бъдат одобрени дори от най-критичния главен готвач.

За да не бъркате повече, запознайте се със съветите на специалистите в нашата галеря и разберете къде сте грешели и как да правите тези неща правилно.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: