Неочакваните 5 навика, които ви пречат да отслабнете

2 от 5 Снимки

2. Не използваш нож, когато се храниш


На мозъка му трябват 20 минути, за да осъзнае, че сме яли и да изчисли колко пълен е стомахът ни. Но за тези 20 минути може да изядем много. Така накрая мозъкът ще ни каже, че сме преяли, но ще е закъснял. Ето защо трябва да се храним бавно. За целта ножът е задължителен. Режи храната на малки хапки – така храненето ще става по-бавно. Освен това ще ти се струва, че си яла повече.

Искате да отслабнете, но нещо все ви пречи? Гладът не е нещо непознато за вас, но никога не ви води до заветната цел? Е, макар да не я виждате, причината за всичко това е там.

Всеки ден на мода излизат нови и нови хранителни режими. Някои са без въглехидрати, други са без мазнини, трети налагат здравословно гладуване, ограничен брой калории и прочие. Ако си се опитала да ги следваш, но ефект няма, то е време за друг подход.

Причините да не отслабваш са много. Понякога те не са толкова очевидни, колкото си мислиш. Има някои необичайни неща и навици, за които не можеш и да предположиш, че ще попречат на борбата с излишните килца. В горната галерия вижте кои са те.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: