Винаги мийте тези 3 храни преди готвене, за да не се натровите

3 от 3 Снимки

3. Маруля


Листата на тази салата са изключително вкусни за ред насекоми. Ето защо фермерите нямат друг избор, освен да ги пръскат с пестициди. Веднъж попаднали в организма, те могат да ви разболеят сериозно. Ето защо листата трябва да се мият старателно едно по едно. Инвестицията в центрофуга за зеленчуци е една добра идея и алтернатива.

Чистотата в кухнята е на първо място при приготвянето на храната. Има продукти, които не трябва да се мият в никакъв случай, а други трябва задължително да се изплакнат и измият старателно.

Добрата домакиня е в състояние да задържи всички вредни бактерии далеч от стомаха на семейството и гостите. Винаги, когато се съмнявате, измийте продуктите отново и отново.

Когато става въпрос за чистота, не трябва да преминаваме границите на нещата. Всичко трябва да е по съответните правила и в съответните норми.

Не бъдете екстремни и не се вманиачавайте в почистването, като да миете хляба например. Ето кои са трите продукта /в галерията/, които трябва задължително да измиете, преди да пристъпите към тяхното приготвяне.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: