Гладни факти или какво не знаем за гладуването

2 от 7 Снимки

2. Човек може да живее без храна в продължение на 40 дни


Ако не изпитва силно физическо натоварване, човек може да живее без храна 40 дни. Доказано е, че след третия ден глад тялото започва да засилва имунната си система. Причината е мощното отделяне на стволови клетки по време на глад. В този период тялото намалява и концентрацията на ензима, отговорен за стареенето и хормона, който стимулира растежа на ракови тумори.

Гладът е нещо познато на човечеството. Някои гладуват, за да отслабнат, а други са принудени от обстоятелствата. Трети всеки ден се сблъскват за него, забързани в ежедневието си и забравили за обяда.

Както всяко друго явление, гладът е породил около себе си куп митове и легенди. Някои от тях звучат толкова убедително, че сме свикнали да им се доверяваме сляпо. Но, ако се замислим дори за миг, ще видим колко са абсурдни.

Независимо дали в ума си свързвате глада с бедни хора или тънка талия, гладът е нещо, което присъства в съзнанието ни, откакто свят светува. Виж в галерията ни кои са 9-те факта за глада, за които най-вероятно не подозираш.

4.5
Общо гласували: 2
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: