Най-тежкият човек на Земята: Дано не съм закъснял!

Най-тежкият човек на Земята: Дано не съм закъснял!
Снимка: BBC

Хуан Педро Франко – това е името на мексиканецът, който стана известен като най-тежкият човек на Земята за 2017-та година. Въпреки голямата помощ, която получи 590-килограмовият мъж, тя може да се окаже недостатъчна.

През 2017-та Хуан бе на път да стане 600 кг. След като бе обявен за най-тежкият човек на планетата, той поиска да се промени.

За една година мексиканецът свали 137 килограма. В момента рекордьорът тежи 453 килограма. Той успя да се раздели със солидното тегло благодарение на няколко тежки операции на стомашно-чревния тракт.

Днес Хуан има една мечта – да може отново да става от дивана сам. Той вече е поел по пътя към изпълнението ѝ. Всичко започна с тримесечна диета, последвана от операция през ноември. По време на интервенцията хирурзите намалиха два пъти стомаха му.

Операцията се оказа успешна. Тя постигна целта си – да намали поглъщаното от Хуан количество храна. Така обемът на стомаха му днес е сведено до 300 милилитра.

Днес, с повече от 100 кг по-лек, мексиканецът ясно осъзнава още колко много път има към реализиране на мечтата си. Единственото, за което се моли, е да не е закъснял.

4
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: