15 тайни на италианките! Променете живота си в кухнята

14 от 15 Снимки

14. Брускети


За класическите италианска брускета нарежете франзела на филийки, леко я намажете със скилидка чесън и карамфил и поръсете със смес от пресни домати, нарязан босилек, зехтин, сол и черен пипер. В тях няма пармезан или прясно сирене.

Италианците определено знаят как да си угаждат. Като изявени ценители на хубавата храна те са виртуози в кухнята.

Кулинарните умения не са нещо, което се научава. Подобно на много занаяти – и тайните в готвенето се крадат. Трудно ще изкопчите от италианците как приготвят някои от привидно най-засуканите им манджи. Оказва се, че тайната за направата им е много проста и ефикасна.

Бързането и тревогата са неща, нетипични за италианците. При тях всичко става с лекота, финес и без много припиране. Това важи във всеки аспект от живота им – включително и кухнята.

Ако се научите да приготвяте храната си по техен пример – повече никога няма да искате да отидете на ресторант. От перфектна паста до използването на основни подправки - италианците са истински майстори.

Въпреки че беше трудно – успяхме. Ето кои са 15-те тайни, които от откраднахме от тези корифеи в кухнята:

4.3
Общо гласували: 3
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: