Полезни храни, които могат да са токсични

3 от 7 Снимки

3. Картофи


В тях, най-вече в дивите сортове, се съдържат токсичните съединения - соланин и хаконин. Готвенето при високи температури за щастие се справя с тях. В прорасналите и позеленели картофи концентрацията на соланин е по-висока, което ги прави още по-токсични в големи количества.

Прекалената консумация на каквото и да било не е на хубаво. Макар да звучи невероятно, дори най-полезните храни в големи количества могат да се окажат токсични.

Консервираната риба в големи количества например е изключително опасна. Това се дължи на живака в нея – ако се натрупа в организма, това води до проблеми със слуха, речта, зрението, както и мускулна слабост.

Всеки човек, загрижен за здравето си, търси алтернативи да се храни правилно. Именно този стремеж обаче ни въвлича в капана да прекаляваме с едни и същи продукти.

И въпреки че те носят много ползи за организма ни, в по-големи количества могат да се окажат вредни, дори токсични за нас. Вижте в галерията ни с кои храни трябва да внимавате!

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: