8 ежедневни навика, които могат да ни наранят

3 от 8 Снимки
8 ежедневни навика, които могат да ни наранят
Снимка: brightside.me

Опаковките на храните за бързо хранене


Кутии или плътни хартии – опаковките, в които се поставят така любимите ни бързи храни, не са с устойчиво на мазнини покритие. Така в храната попадат флуорирани алифатни съединения, които причиняват промени в растежа, поведението и когнитивните способности, намаляват плодовитостта, месят се в хормоните, повишават холесерола и риска от рак. Количеството флуорирани съединения, които приемаме, зависи от температурата на храната, от вида ѝ и времето, което е прекарала в опаковката.

Съвет: Ако не може да устоите на бързата храна – яжте я в заведението. Настоявайте за истинска чиния.

Всеки ден хората купуват и правят неща, създадени да облекчат ежедневието им. Ето защо е трудно да си представим, че едни от всекидневните и привидно безобидни навици, присъщи на милиони хора, крият потенциална опасност.

Навиците са нещо странно. Ние дотолкова сме свикнали с някои неща от ежедневието си, че надали някога се замисляме в дълбочина за тях. Оказва се обаче, че има навици, които неусетно могат да ни наранят и то – доста сериозно.

Ежедневните навици крият скрити и потенциални опасности. В горната галерия вижте колко способна е да ви изненада реалността.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: