8 ежедневни навика, които могат да ни наранят

2 от 8 Снимки
8 ежедневни навика, които могат да ни наранят
Снимка: brightside.me

Плодов сок и сушени плодове


Плодовият сок е нездравословна напитка заради захарта, която съдържа. Освен това, заедно със сушените плодове, той съдържа серен диоксид, който се използва като консервант за удължаване на срока на годност. Хората с астма или хора, чувствителни към сулфит, трябва да избягват тези продукти. Те могат да причинят сериозни здравословни проблеми - от затруднено дишане до животозастрашаващи алергии и дори смърт.

Съвет: За да избегнете сулфитите, заложете на марка, която не използва консерванти. Органично изсушените плодове нямат дълъг срок на годност, но може да увеличите периода, като ги замразите.

Всеки ден хората купуват и правят неща, създадени да облекчат ежедневието им. Ето защо е трудно да си представим, че едни от всекидневните и привидно безобидни навици, присъщи на милиони хора, крият потенциална опасност.

Навиците са нещо странно. Ние дотолкова сме свикнали с някои неща от ежедневието си, че надали някога се замисляме в дълбочина за тях. Оказва се обаче, че има навици, които неусетно могат да ни наранят и то – доста сериозно.

Ежедневните навици крият скрити и потенциални опасности. В горната галерия вижте колко способна е да ви изненада реалността.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: