Невероятни факти за сънната парализа

7 от 7 Снимки

7. Науката и сънната парализа


Вашият мозък програмира тялото ви да приеме състояние на парализа, наречено атония. То ограничава движенията ви, които идват заедно с мечтите ви, за да се предпазите от наранявания. При разстройство, каквото е сънната парализа, някои несъответствия променят заръките на мозъка ви и вашите мускули заспиват, докато все още сте в съзнание.

Сънната парализа може да е доста стряскаща. Мнозина са изпитвали на свой гръб състоянието, в което са в съзнание, но са абсолютно неподвижни, точно преди да са заспали, или след това. И най-вероятно се страхуват.

Сънната парализа е нарушение на съня, което се случва на почти всеки, поне веднъж в живота му. Обикновено се проявява след преминаване на юношеска възраст, но има случаи, при които децата също стават негова жертва. Това на практика не е болест и не е опасно, но пък е доста неприятен момент.

Когато сънната парализа сполети човек, който не е информиран за състоянието, неочакваната му поява умножава страха многократно и го прави още по-лошо. Разумът обаче е способен да се справи със страха.

Вижте в галерията ни и кои са фактите за сънната парализа, които ще ви подготвят да се справите с нея:

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: