Най-добрите храни за редовен стомах

Най-добрите храни за редовен стомах

Редовното изхождане е проблем на все повече хора днес. Стресът, нередовното хранене и готовите храни оказват негативно влияние на работата на чревния тракт.

Затова при наличие на такъв проблем трябва да се обърне внимание на закуската. Тя е това, което събужда храносмилателната система и затова трябва да се избягват храните, които не са подходящи за начало на деня.

Ето някои подходящи храни, които ще подпомогнат работата на храносмилателната и отделителната системи.

Авокадо за редовен стомах

Авокадото е богато на фибри, а те се грижат за доброто храносмилане. Увеличаването на дневния прием на фибри подобрява честотата на изхождането, както и консистенцията му. Тази храна насърчава подвижността на чревния тракт и е подходящ избор за закуска, тъй като има и отличен вкус.

Овесени ядки за добра работа на стомаха

Храни за редовен стомах

Овесените ядки също съдържат много неразтворими фибри, които насърчават изхождането и предотвратяват стомашния дискомфорт. Фибрите са важни, но трябва да бъдат въвеждани плавно, ако до този момент не са представлявали важна част от храненето, защото рязкото им включване в менюто ще доведе до неприятни усещания.

Храни с пробиотици помагат на стомаха

Микробиомът на червата е важен за редовното изхождане. При нарушена чревна флора са необходими храни с пробиотоци за възстановяване на средата за преработка на храната. Ферментиралите храни съдържат много пробиотици, но невинаги са подходящи за закуска. Има обаче някои продукти, които сами са пробиотици.

Киви гали редовния стомах

Киви за редовен стомах

Този плод е пълен с антиоксиданти. То влияе положително на изхождането, защото също съдържа както разтворими, така и неразтворими фибри, от които червата се нуждаят. Най-много фибри има в кората на плода и за смутито може да не се бели цялата кора, а само твърдата част от нея.

Зехтин

За яйцата на закуска зехтинът е чудесна подправка. Той подпомага растежа на полезни бактерии и улеснява изхождането.

Водата хидратира за редовен стомах

Вода за редовен стомах

Пиенето на достатъчно вода започва от сутринта. Регулирането на водния баланс в тялото има положително въздействие и върху работата на чревния тракт. На тялото са нужни около 2-3 литра вода на ден и е добре сутрешното събуждане да започне с чаша вода.

Вижте още:

- Ядете погрешно тези суперздравословни храни;

- Погрешно смятате тези храни за вредни.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: