Лимфодренажен самомасаж на зоната около очите ще ви отърве от бръчките

Лимфодренажен самомасаж на зоната около очите ще ви отърве от бръчките

Посещението на салони за красота не е приятно за всяка дама, затова тези, които са почитатели на домашните процедури, могат ежедневно да прилагат лек петминутен дренаж около очите.

Лимфодренажният масаж може да подобри микроциркулацията в тъканите, благодарение на което се получава отпочинал вид и свеж тен. Тази техника би могла да бъде скрито оръжие в борбата със стареенето.

Масажът моделира и стяга кожата. По време на процедурата настъпва локално активиране на лимфните потоци, метаболизмът се ускорява и токсините се отстраняват от кожните клетки. Това е важно, тъй като нарушеният лимфен поток е причина за онези следи, които трябва да се маскират с грим сутрин.

Излишната течност, благодарение на комбинация от натискащи и вибриращи масажни движения, бързо се отстранява от междуклетъчното пространство, така че подуването в зоните, които се масажират, изчезва много бързо.

Как се прави лимфодренажен самомасаж на зоната около очите

Техниката на лимфен дренаж на лицето включва ефекта отгоре надолу: започва се от челото до брадичката и шията. Всяка процедура трябва да започне по същия начин, със затопляне на тъканите с леки поглаждащи движения и да завърши с леки потупвания.

Не бива да се натиска силно кожата. Движенията е нужно да бъдат интензивни с прищипване, натиск и вибрации с пръсти, но не травмиращи кожата.

Има много схеми за извършване на лимфодренажен масаж на лицето и около очите. Всички алгоритми предполагат изследване на зоните, като се вземат предвид линиите на лицето.

- Стъпките започват от почистване на кожата със средство за почистване на грим, в идеалния случай лек пилинг;

Лимфодренажен самомасаж на зоната около очите

- Нанася се крем, така че пръстите да се плъзгат по-добре, кожата да не се разтяга;

- Прави се лимфен дренаж в следния ред:

1. Фронтална зона: Пръстите на двете ръце се поставят в средата на челото и се правят леки движения към слепоочията

2. Зоната около очите: от вътрешните ъгли на очите се придвижват пръстите към слепоочията, плъзга се от вътрешните ъгли на очите, слизайки надолу;

3. Областта на скулите и бузите: кръгови движения от центъра на брадичката до страните на бузите;

4. Назолабиална област: чертаят се прави линии с показалеца покрай носа

5. Завършване.

След процедурата лицето си освежава с тоник и се нанася крем.

Който не успее да отдели време за лимфодренажен масаж всеки ден, трябва да го прави 2-3 пъти седмично по 20 минути. Това ще бъде достатъчно, за да се поддържа състоянието на кожата.

Лимфодренажният масаж позволява да се премахне отокът около очите, както и токсините от междуклетъчното пространство в лимфните възли. По този начин се подобрява тена и се премахва подпухналостта. Ако има някакви малки периодични възпаления, те също преминават, тъй като лимфата се изчиства и в кръвта няма да се абсорбират токсини.

Вижте още как да се справим с подпухнали очи.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: