Вижте най-нелепите сигнали, подавани на тел. 112

Вижте най-нелепите сигнали, подавани на тел. 112

Над 4000 сигнала са били подадени към телефона за спешни случаи 112 около Коледно-Новогодишните празници. Някои от тях обаче, не само че не са предназначени за тази линия, но и звучат направо абсурдно, споделят родни оператори към център Спешна помощ.

Оказва се, че част от българските граждани изобщо не са наясно какво е предназначението на телефон 112 и звънят на него с всевъзможни молби.

Така например мъж се оплаквал, че непрекъснато до следят духове със сини очи, както и че в дома му се разхождат джуджета. Други потребители на линията са подавали сигнали за салам с изтекъл срок на годност, повреден матрак, крушка за сменяне, гълъб с ранено крило.

Неотдавна на телефон 112 звъннала разтревожена дама, която съобщила, че детето ѝ е паднало от високо. Когато медицини пристигнали на зададения адрес, установили, че детето ѝ всъщност е котка.

При друг куриозен случай пък възрастни хора съобщават, че са виждали НЛО. Летящите обекти обаче обикновено се оказват популярните напоследък китайски фенери, предават от Нова телевизия.

И макар нелепите сигнали, подадени към Спешна помощ да звучат дори забавно, от центъра припомнят, че ситуацията всъщност е много сериозна.

Защото така се губи ценно време и се лишава от съществена помощ пациент, който в действителност има сериозен проблем. Ето защо набирането на телефон 112 трябва да става само при истинска необходимост.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: