Митовете, които се оказаха тотална истина

2 от 9 Снимки

2. Далай Лама е работил за ЦРУ


Невероятно, но факт. ЦРУ финансира международното движение за свободен Тибет през втората половина на двадесети век, както и самият водач Далай Лама. Програмата е започнала с цел да се дестабилизират комунистическите държави в контекста на Студената война. Тибетският духовен лидер знаел откъде идват парите, но винаги е твърдял, че няма реална политическа връзка между него и ЦРУ.

Невероятните митове и легенди са се превърнали в неделима част от нашето ежедневие. Оказва се, че има теории, които, противно на очакванията, са истина.

Странните теории, които са напълно верни, ще ви изумят. Знаете ли например, че има банкомати, които разпознават очите и гласа на хората. Повечето от нас са убедени, че такива има само по филмите за една по-високоразвита цивилизация, но не е така. Те са вкарани в употреба още през 2015-та година в Китай.

Днес подобни банкомати има из цял свят, но все още са основно използвани в азиатската страна. Те са един доста добър метод за справяне с измами, злоупотреби и кражби. Има няколко модела. Едните разпознават гласа, други ретината, а трети – лицето на човека, който иска да изтегли пари от тях.

Това обаче не е сред най-необичайните неща, които си мислехме, че може е измислица. Разгледайте галерията и научете истината.

4
Общо гласували: 2
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: