На мама момчето - как да го разпознаем?

На мама момчето - как да го разпознаем?

Понятието мамино синче не е познато само в България, а по цял свят. И то от дълбока древност.

Преди да ви покажем какво се крие зад него, както и начините, по които бихте разпознали едно мамино синче, бихме искали да разясним, че в почти всички случаи не синчето е виновно, че се е превърнало в такова, а неговата собствена майка.

Причините може да са няколко. Майката е израснала без бащина обич или пък нейният собствен мъж не показва никакво бащино чувство към сина си. С риска да не претърпи втора загуба, майката (може и напълно несъзнателно) насочва изцяло вниманието си към своя син.

Друг често срещан вариант е, че майката изобщо не вярва на мъжете - за нея те са слабия пол, който има нужда да бъде защитаван. И така нейният син, който може вече и да е на възраст от 50 или 60 години, вечно си остава онова момченце, което има нужда от грижите на мама.

Както казахме, това са най-често срещаните причини един мъж да се превърне в момчето на мама. Казахме и че не той е виновен, но това съвсем не означава, че оправдаваме неговото поведение.

Идва ред да ви покажем как да разпознаете момчето на мама.

1. Въпросният мъж живее до 40 години или повече с майка си. Тя му дава пари за бензин на колата, тя му купува дрехите, тя му готви и му чисти, без да иска никаква помощ от негова страна.

2. Маминото синче не ви цени и каквото и да правите той винаги ще е недоволен. Независимо, че същевременно от вас ще има очаквания да изкарвате парите за семейния бюджет, да се грижите за децата и да въртите цялото домакинство. Не очаквайте помощ от негова страна.

Признаци на маминото синче

3. Маминото синче не може да взима никакви самостоятелни решения, защото е свикнало да живее без да поема никакви отговорности. Ако трябва да бъде взето важно решение, то първо ще попита мама, а ако тя не може да помогне, ще попита вас.

Ако и вие не можете да сте му от полза, той ще търси съвет от цялата рода до девето коляно, само и само да не трябва той да поеме отговорност.

4. Маминото синче непрекъснато се оплаква от живота, защото той е нечестен само и единствено спрямо него, а истината е, че то (маминото синче) е предопределено за нещо по-специално. Макар да не е свършило нищо достойно.

5. Маминото синче трябва винаги да бъде похвалено. То заслужава похвала за всичко, което върши. Дори и за онова, което не върши.

В заключение ще добавим, че има много мамини синчета, с които наистина си струва да се нагърбите. Просто с малко повече търпение и не по-малко усилия от ваша страна.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: