Супер здравословни храни, които ядем погрешно

2 от 11 Снимки

Доматите са по-полезни сготвени


По време на готвене на доматите се губят големи количества витамин С. За сметка на това обаче количеството на ликопен в тях се увеличава. Ликопенът е един от най-силните антиоксиданти, който предпазва от възпалителни, сърдечно-съдови и онкологични заболявания.

Според статистиката рисковете от затлъстяване са се удвоили при възрастните и са се утроили при децата само през последните 30 години.

Въпреки че вече голяма част от хората осъзнаха пагубния ефект на тегло над нормата върху тялото и здравето, и се стараят да се придържат към здравословен начин на живот, много често консумират погрешно полезните храни.

В горната галерия може да видите кои са продуктите, които всеки ден ни носят здраве, но които по някаква причина сме свикнали да ядем погрешно. Разберете какво е нужно да предприемете, за да поправите грешката си.

Навярно оттук насетне ще се замисляте, преди да си направите салата с домати или пък сутрешната купичка с овесени трици.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: