Край на мъчителната епилация! 3 масла, които забавят растежа на космите

2 от 3 Снимки
Край на мъчителната епилация! 3 масла, които забавят растежа на космите
Снимка: curejoy.com

2. Лавандулово масло


Лавандуловото масло също се използва за забавяне на космения растеж. След епилация се прави смес от 3-4 капки лавандулово масло, 1 с.л. кокосово масло, 5 капки чаено дърво. Тази субстанция се използва за третиране на епилираните участъци. Прилага се в продължение на седмица след епилацията.

Нежеланото окосмяване е най-голямата напаст за дамите. Особено през лятото то се превръща в техен най-върл враг. Докато при мъжете космите по краката са въпрос на избор, то при момичетата не е така. Едва ли има жена, която се чувства комфортно, когато знае, че не е идеално обезкосмена.

Вече има много начини за премахване на нежеланите косми. Някои все още предпочитат бръсненето, тъй като става най-бързо и безболезнено. Ефектът обаче не трае дълго, затова фаворит сред дамите остават епилаторите и кола маската.

Но дори и при тях след 1-2 седмици космите пак се показват. И ето че отново се налага прибягване до познатите процедури, отнемащи време и пари.

За щастие, има как да разредите във времето сесиите за обезкосмяване. Съществуват някои масла, които забавят растежа на косъмчетата. Вижте в галерията кои са те и ги прилагайте, за да не се налага да се епилирате често.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: