Холивудските знаменитости, които изгубиха своя Оскар

3 от 5 Снимки
Холивудските знаменитости, които изгубиха своя Оскар
Снимка: cnn

3. Марлон Брандо


През 1973 година Марлон Брандо печели Оскар за най-добра мъжка роля за филма На кея, но отказва да приеме наградата. Вместо него на сцената се качва Сачим Литъл Федър, чийто предци са индианци от Бялата планина. Тя е активист за правата на индианците, а самият Брандо е протестирал, че във филмите индианците са представяни като лентяи и престъпници. Години по-късно той разкрива, че така и не е получил Оскара за тази роля.

Наградите Оскар са най-високото признание във филмова индустрия и въпреки че редица актьори и актриси са мечтаели за статуетката, някой от спечелилите днес нямат представа къде е тя.

Вече 90 години наградите на Американската академия за филмово изкуство са съпроводени с блясък и еуфория. Вероятно усещането да бъдеш признат от академията е неповторимо, но често то се изпарява още на следващия ден.

Някои от знаменитостите дори твърдят, че днес нямат представа къде се намира наградата им, за които хиляди техни колеги мечтаят.

Вижте е галерията ни кои холивудски актьори и актриси, спечелили Оскар, днес не знаят къде се намира престижното им отличие.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: