12 суперстранни стандарти за красота от цял свят

11 от 12 Снимки

11. Корсет на развода


Желанието на жените да имат по-раздалечени гърди води до създаването на т.нар. Корсет на развода. Модата властва от 16 от 19 век. Жените тогава носят различни видове корсети, като някои от тях ги стягали до такава степен, че едва успявали да си поемат въздух. През 19 век корсетите се променят, защото дамите искат да имат колкото се може по-раздалечени гърди. Основната цел на новия Корсет на развода е да разделя гърдите, образувайки голямо пространство помежду им.

Модата и стандартите за това кое е красиво и кое не са променлива константа. Докато днес едно е на мода, утре то може да бъде оставено в миналото и на негово място да е точно обратното.

В близкото минало на мода са били неща, които днес ни се струват, меко казано, странни. Колкото и невероятно да ни се струва обаче, те са били истински хит и всеки, който е искал да е на гребена на вълната, ги е следвал.

Понякога това е водело до комични ситуации, а в други случаи е застрашавало живота на модните последователи.

За да разберете за какво става на въпрос, днес ще ви запознаем с едни от най-странните и необичайни стандарти за красота от историята. Към момента може и да ни се струват меко казано недопустими, но навремето хората са жертвали здравето си, за да ги постигнат и да са в крак с модата. Вижте ги в нашата галерия 11-те най-странни стандарта за красота през времето.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: