Смартфонът ви се следи! Вижте 5-те сигурни признака

5 от 5 Снимки

5. Странни приложения


Нещо, което може да мине за СПАМ или грешен номер, може да е сигнал, че ви следят. Внимавайте за подозрителни SMS-и, състоящи се от поредица от цифри, знаци и символи. Те са сигнал за повреда в шпионски софтуер, използван от киберпрестъпниците. Ако изпращате странни имейли и съобщения на приятелите си, то софтуерът ви е компрометиран. На всичкото отгоре хакерите се опитват да направят същото и с телефоните на приятелите ви.

Всеки модерен човек днес разполага със смартфон. Също толкова лесно се оказва обаче да се сдобием с проследяващо устройство. На практика всеки може да бъде подслушван.

Дали ви подслушва шефът, ревнивата ви половинка, тайни организации за защита на правителството или зли хакери – вариантите са много. Богатите и известните пък са сред любимите мишени на изнудвачи и папараци, които хакват смартфоните им.

Никой не е в безопасност. Единственото нещо, което може да направим, е да се научим как да разпознаваме признаците, които показват, че някой се меси в личното ни пространство.

Злонамерените лица могат не само да подслушват разговорите ни. Те четат и изпращат съобщения и имейли от ваше име, боравят с данни, като снимки пароли на банкови сметки. Ако имате подозрения, че смартфонът ви е обект на следене, внимавайте за тези пет неща /виж галерията/.

4.5
Общо гласували: 2
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: