Здравословното, пълноценно и балансирано хранене е от особена важност за нашето здраве. Без значение колко е полезно това, което сме приготвили обаче, храната бързо губи качествата си.
Колкото и прясна да е храната, ако бъде претоплена в микровълновата, тя може да загуби лесно много от своите полезни свойства.
Има храни, за които е абсолютно противопоказно да се подлагат на подобна термична обработка.
За да може да запазите вкуса и ползата от някои храни – не ги топлете повторно в микровълнова. Продукти като например картофите, сготвени на вкусна гозба, трябва да се хапват в рамките на същия ден, и то ако ги стоплите отново на тиган или в обикновена готварска печка. Ако оставите картофеното ястие да отлежава в хладилника в за следващия- или още по-лошо - по-следващия ден, рискувате да погълнете един куп токсични бактерии и съединения.
Вижте в галерията ни кои са нещата, които трябва да изядете веднага след приготвянето им. Това може да спаси живота ви.