6 безвредни продукта за почистване за вашия дом, които не ви тровят

2 от 6 Снимки
6 безвредни продукта за почистване за вашия дом, които не ви тровят
Снимка: curejoy.com

2. Тоалетна чиния


За този препарат са ви нужни ½ чаша сода за хляб, 1 чаша дестилиран бял оцет, ½ ч.л. етерично масло от чаено дърво. В пръскалката се смесват оцета и етеричното масло. С полученото се пръска тоалетната чиния, седалката и капака. Оставете да подейства за 15 минути и поръсете отгоре със сода, без да отмивате. След 5 започнете да почиствате с абразивна тоалетна четка. Изплакнете и ще видите тоалетната чиния толкова бяла, колкото не сте си и представяли, че може да бъде.

Почистващи препарати, течности за миене на под и съдове – всичко това е измислено за пари. Тези субстанции без съмнение оказват влияние на здравето ни по много начини. Освен това не са биоразградими и причиняват замърсяване на околната среда.

Най-добрата идея за домашната хигиена са натуралните продукти. Ще се учудите, когато разберете, че всяка мръсотия може да се премахне с помощта на естествени препарати, направено от оцет, сода, сапун и етерични масла.

Всеки сам у дома може да си направи безопасни и универсални почистващи препарати, перилни субстанции, течност за миене на съдове и освежител за въздуха. Спрете да давате луди пари за препарати от магазина и заложете на евтиното, полезното и здравословното.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: