Изумителна класация! Най-скъпите материали на света

16 от 16 Снимки

1. Антиматерия – 62.5 трилиона долара за грам


Без съмнение антиматерията е най-скъпата субстанция на света. На теория в бъдеще тя ще може да се използва за гориво на космически кораби. Това не се прави днес, защото за производството на един грам антиматерия цялото човечество ще трябва да работи непрекъснато в продължение на около една година.

Първото нещо, което изниква в съзнанието ни, когато се заговори за скъпи материали, са скъпоценните камъни и златото. Те могат и да са на доста висока цена, но в света има други материали, чиято стойност многократно надминава и най-смелите ви предположения.

Човечеството реагира напълно погрешно, когато се говори за скъпоструващи материали. Това, че златото е лъскаво и има определена фиксирана стойност, която е непосилна за обикновените граждани, изобщо не означава, че то е най-скъпият материал в света.

За да ви дадем една реална представа за това каква е истинската стойност на материалите, тук сме съставили списък с най-скъпите в света. Те са подредени от най-евтината към най-скъпата. Ще сте изненадани да разберете, че златото не попада дори в топ 10.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: