Саксийни цветя за баня

Саксийни цветя за баня
Снимка: PaulaPaulsen Pixabay

Поставянето на саксии с цветя в банята отдавна не се смята за странно хрумване, защото освен че цветята освежават и декорират пространството, те имат и положителна здравословна полза, тъй като прочистват пространството от токсини и най-вече поглъщат влагата и предотвратяват появата на плесен.

Ето някои подходящи растения за мокрото помещение в дома.

Филодендрон

Филодендрон в банята
Снимка: graciela gv Pixabay

Тези растения са много ефектни, защото могат да бъдат поставени в кошници и да бъдат окачени на високо, което ги прави много добра възможност за банята. Те са влаголюбиви и парата в банята им понася много добре.

Лилия

Лилията е изключително нежно и красиво цвете, което освен като декорация има и полезно предназначение да прочиства въздуха. Понася добре влажния въздух в мокрото помещение и е добро решение за него.

Алое вера в банята

Алое в банята

Здравословните ползи на алое вера са добре познати, но това лечебно растение може да бъде представено и с още една функция - като украса в банята, където се чувства добре, защото обича да е мокро около него. Изкуствената светлина също не му пречи изобщо.

Орхидея за баня

Малко странно изглежда това фино и капризно цвете да бъде опция за позициониране в банята. Всъщност то може да вирее на тъмно, обича и влага, така че банята е възможност за нея.

Бамбук за украса в банята

Бамбукът не толерира пряката слънчева светлина, не му е нужна и почва, може да се сложат и само камъчета в съда и да се се постави в банята.

Сукуленти в банята

Сукулентни в банята

Това е малко спорен вариант за банята, защото не всички видове могат да се отглеждат в това помещение. Нужна е информация кой точно вид ще хареса влажното тъмно помещение, за да се сложи там.

Змийско растение

Тези зелени украси за дома са и сред най-лесните за отглеждане. Цяла седмица издържат спокойно без вода. Имат разнообразни листа и цветове и може да намерят място във всяка стая. Прочистват въздуха и спокойно се справят без много светлина.

Хлорофитум в банята

Хлорофитум в банята
Снимка: FotoRieth / pixabay.com

Това е чудесно растение за отглеждане у дома, защото е много адаптивно към всякакви условия, дори в не особено приятните в банята. Може да се остави да изсъхне, преди да се полее и да се подрежат листата, ако станат прекалено големи. Влажната среда изобщо няма да попречи на хлорофитум да се развива добре.

Вижте още:

- Подходящи цветя за спалня;

- Саксийните цветя за щастие;

- Какви цветя да засадим;

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: