Какво да опитаме във Франция?

Какво да опитаме във Франция?

Когато мислим за Франция, асоциацията винаги е с висша кухня и висша мода. Наистина френската кухня е модел за изискан вкус и изтънченост. Може да се каже, че тя представлява западния модел на хранене по най-добрия начин.

Освен това кулинарните върхове на днешната френска кухня са преминали през големи трансформации, за да достигнат до сегашното си ниво, което се характеризира с микса от подправки и сосовете, обогатяващи храната.

Поднасянето на блюдата и избора на напитки към тях допълват цялостното представяне на храната на трапезата и така установяват практиката висшата кухня да стане национална кухня на Франция.

Отделно съществува и регионалната кухня, която предлага простонародни, но вкусни рецепти и така се създава един невероятно интересен микс от вкусове, аромати, поднасяне, говорещи за кулинарно богатство. Благодарение на него френската кухня е еталон за хранителни традиции.

Специалитетите на френската кухня са многобройни и е трудно да се направи избор, но все пак има някои блюда, които не бива да се подминават при запознаване с френската кухня.

Френски Рататуй

Това е простонародна храна, най- напред приготвяна от продукти, които се намират под ръка, а сега е толкова популярно, че е включено в менюто на реномирани заведения за хранене и на практика е част от висшата кухня. Представлява сготвени зеленчуци с подправки това е характерно ястие за Югоизточните части на страната.

Френско Касоле

Френско Касоле

Това е рецепта от южните региони на Франция. Представлява на практика фасул н наденички, но се прави по-бавно и затова е храна за по-специални случаи.

Френски Киш

Това е френски солен пай. Това е храна, представител на плаващите рецепти. Съставките варират, както и условията за консумацията му - студен или горещ.

Френско конфи с патица

Френска патица конфи

Това ястие се прави с патешки бутчета, които преди това се овкусяват с подправки, характерни за средиземноморската кухня - мащерка, чесън и сол. Престояването в тази своеобразна марината за едно денонощие помага месото да се овкуси добре. Печените картофки са гарнитурата, подходяща за месото.

Френската лучена супа

Лучена супа Франция

Много просто за приготвяне и популярно ястие във Франция. То е от народната храна, навлязла и в менюто на изискани заведения за хранене.

Френски сирена

Най-известните изискани мезета са сирената във Франция. Те са едно огромно разнообразие, съставено от сини, меки и твърди сирена. Сервират се след основното ястие и преди десерта, винаги с вино.

Вижте още:

- Ядем погрешно тези супер здравословни храни;

- Кръвната група ни казва какво да ядем.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: