Съвети за здраве от столетниците

Съвети за здраве от столетниците

За продължителен живот е нужно енергията в тялото да се запази максимално дълго на високи нива. Енергията, от своя страна, идва от това да се чувстваме добре, а не да ядем и да спим много.

Всички дълголетници, независимо от своята раса, пол или националност, имат едно общо нещо – те са съумели да запазят енергията си в нейното ниво от младите си години, защото обичат живота и се чувстват добре в него.

Животът е пълен с инциденти и възможности. Прекрасно е да имаш дълъг живот. Каква обаче е тайната на дълголетието и хубавия живот?

Всеки столетник има своята рецепта и неочаквано разбиранията на отделните хора на преклонна възраст не се препокриват, а даже често се разминават кардинално.

Рецепта за дълъг живот, която да е универсална, явно няма. Все пак съществуват определени параметри, които могат да насочат вниманието към важните моменти, предопределящи дълголетието на хората.

Храната е най-важна според много от тях. Леката храна, състояща се от полезни продукти и умерените количества дават лекота на тялото, но и на духа.

Всички столетници стават много преди слънцето да изгрее, хапват в точно определени часове на деня, като последното им хранене в повечето случаи е преди залез и се състои от нещо настина малко и леко.

Съвети от столетниците

Когато са съчетани с полезен труд, те държат тялото в кондиция. Един от столетниците споделя, че никога не чувства глад, когато е съсредоточен в работа. Трудът не само е очовечил човека, но го прави и дълголетник.

Друг ключ към дълголетието е движението. Една 92-годишна активна дама споделя, че за нея ключ към младостта и дългия живот е двигателната активност и тя всеки ден излиза на разходка.

Отношението към живота е може би един от главните двигатели на дългия и щастлив живот. Повечето столетници съветват да не се гледа календара, а всеки ден да се приема като празник. Животът е забавление и дълго ще му се радват тези, които са доволни от него. Положителното отношение към околните също се сочи за част от пъзела на безметежния и продължителен живот.

Общият съвет на всички дълголетници е да не се обръща внимание на материалните неща. Всички трябва да помним, че когато си отиваме от света, няма да вземем нищо материално със себе си. Ще отнесем емоциите от преживените години и ако те са били положителни, със сигурност времето, прекарано на Земята, ще е много.

Вижте още компонентите на здравословния начин на живот.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: