Как да изглеждаме по-високи

Как да изглеждаме по-високи

Сигурно сте чували, че освен по едър бюст и стегнато дупе, мъжете си падат и по дългите крака. Макар това да не е общовалидно за всички представители на мъжкия пол, не е и много далеч от истината.

Не всички дами обаче са надарени от майката природа с дълги до сливиците крака, както се казва, а и все още не е измислен научен метод как това да се случи.

Ето защо тук ще ви разкрием няколко трика как да изглеждаме по-високи в очите на околните. Чисто визуално как да добавим повече височина?

1. Подходящи обувки за повече височина

Как да изглеждаме по-високи

Съвсем логично е да се започне от обувките, защото на тях може най-много да се разчита по отношение на това да добавят няколко сантиметра към ръста ви. Научете се да ходите на токчета, но не такива с дебели токчета или пък на платформи. Най-удачни са средните на дебелина токчета, особено ако работата ви е свързана с много движение. Прекалено тънките токчета определено удължават фигурата, но с тях краката ви бързо ще се изморят. Също така не се отчайвайте ако считате, че изобщо не можете да ходите на токчета. Важно е да тренирате малко с новите си обувки у дома, за да не изглеждате като поклащаща се патица на улицата или в офиса.

2. Изхвърлете от гардероба си всички широки дрехи

Независимо дали става въпрос за широки блузи, потници, туники или пък панталони, просто им кажете сбогом. Всички дрехи, които са широки биха ви накарали да изглеждате дори по-ниски отколкото сте всъщност.

3. Никакви дрехи на карета или такива на хоризонтални черти

Доказано е, че чисто визуално каретата отнемат от ръста ни. Ако държите на нещо „по-шаренко“, то си вземете блуза на точки, звездички, лунички и какво ли още не, но не и на карета или на хоризонтални черти!

4. Избирайте дрехи в един тон

Как да изглеждаме по-високи

Много специалисти биха ви посъветвали да се обличате предимно в черно, за да изглеждате по-високи. Но би било наистина тъжно да ходите всеки ден така сякаш сте овдовели. Просто следете дрехите ви да са в един тон или избирайте такива на вертикални черти, които издължават фигурата.

5. Наблегнете на панталоните с висока талия

Панталоните с висока талия биха издължили краката ви. Добрата новина за вас е, че в момента са супер актуални.

6. Не избирайте поли, рокли и панталони до коляното

Когато искате да сложите някаква дреха, то не залагайте на такава с дължина до коляното. Късите или пък дългите до глезена рокли и поли биха ви придали няколко сантиметра височина, докато тези, които са точно до коленете ще свършат точно обратното. Това важи и за панталоните.

7. Използвайте само тънки колани

Дебелите колани сякаш отсичат тялото и напълно естествено ни карат да изглеждаме по-ниски!

8. Помислете върху прическата си

Как да изглеждаме по-високи

Коафьорите са на мнение, че прическата също е от значение за ръста. Визуално, естествено. За предпочитане е да ходите с по-къса коса, както и да не я къдрите. Ако искате да изглеждате по-високи, де.

В заключение ще кажем, че това да изглеждате по-високи, не трябва да се превръща във ваша фикс идея. Има много мъже, които си падат по т. нар. джобни гаджета, не го забравяйте!

Вижте още:

- Как да си изберем перфектната бална рокля;

- Как да се обличаме според типа коремче.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: