Нещата, които вече не можете да видите в уважаващите себе си ресторанти

1 от 5 Снимки

1. Сламки за еднократна употреба


Едно от тях са пластмасовите сламки за еднократна употреба. Те не са рециклируеми и поради тази причина са един от най-големите виновници за замърсяването на реки и океани. В повечето западноевропейски държави и щати на САЩ тези прибори са строго забранени. Те са заменени със сламки от биоразградим материал и съдове, от които може да се пие, без помощта на сламки.

Околната среда става все по-замърсена поради все по-голяма употреба на пластмаси в ежедневието. Хората, от своя страна, стават все по-болни заради пороци като тютюна и алкохола и вредни изкушения като захарта и нездравословните мазнини.

За щастие, ресторантите (може би не точно в България) са забранили използването на няколко от най-големите замърсители и виновници за гореизброените проблеми, така че може да се радваме, че поне нещо се прави в посока по-чист свят и по-добро здраве. Има някои неща, които няма да срещнете в уважаващите себе си ресторанти.

Разбира се, в списъка, който може да видите в нашата галерия, не трябва да забравяме и цигарите. На хартия дори и в България те са забранени в ресторантите. Докато по нашите земи все още могат да се видят заведения, в които се допускат пушачи, в по-голямата част на Европейския съюз това е строго забранено.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: