Вижте как живее най-самотният човек на планетата

Вижте как живее най-самотният човек на планетата
Снимка: dailymail.co.uk

Той е последният член на амазонско племе, изчезнало преди 22 години. Живее в дъждовните гори сам и е известен като Човекът от дупката, защото домът му в Рондония, Бразилия е обграден с огромни дупки.

Останалите членове на неговото племе са били убити от фермерите наоколо през 90-те години, а той е единственият оцелял. Построил си нов дом и се прехранва чрез лов, папая и царевица.

В края на 80-те години борбата за плантации в Бразилия била ожесточена, а основният враг не фермерите били амазонските племена. Те дебнели и нападали в гръб коренните жители на района, за да присвоят земята.

През 80-те години в района Рондония е имало масово изсичане на дъждовни гори и преследване на местните индианци. Те или били премествани в резерват, или били убивани.

Самотният индианец е бил забелязан за първи път през 1996 година, но не е приближаван, тъй като добре е обезопасил дома си с различни капани, за да се защити.

Смета се, че в амазонските гори живеят над 100 нецивилизовани племена, от които са идентифицирани 27, но самотният Човек от дупката не се е присъединил към нито едно от тях.

От време на време бразилски специалисти проверяват с хеликоптер дали той все още е жив. Когато чуе необикновеният шум, той винаги излиза на открито и стреля по машината.

Амазонската джунгла си остава едно от неизследваните места на планетата, а по огромната ѝ площ може да се съди, че все още се обитава от примитивни индианци, които нямат представа колко се е развил светът.

Да знаеш, че през 21 век все още има хора, които живеят точно като своите предци преди 20 000 години, е невероятно. Затова трябва повече да се постараем за опазването на джунглата и нейните коренни обитатели, казва фотографът Рикардо Стъкърт.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: