Бирата е смъртоносна! Откажете се от нея, за да оцелеете

Бирата е сред най-обичаните и често консумирани напитки в света. За съжаление на почитателите ѝ обаче, се оказа и най-вредната алкохолна напитка, изобретявана някога.

За разлика от повечето спиртни напитки, бирата оказва най-силното негативно влияние върху половите хормони в организма на човека. При мъжете, които често си я пийват, тя води до феминизация. При тях се появяват женски черти и развиват импотентност.

При съвременните мъже все по-често липсва воля и те предпочитат да лежат на дивана, без да вършат нищо. Това е следствие именно на консумацията на бира. При тях женските хормони бавно и сигурно изместват мъжкият полов хормон – тестостеронът, който им дава активност, волеви качества, стремеж към победа и желание да бъдат лидери.

Съвременният мъж е силно раздразнителен. Неговата физика е изменена, тазът му е разширен, мускулите на корема са отпуснати, а гърдите нарастват. Виновна е бирата.

Всички алкохолни напитки са вредни за организма. Оказва се обаче, че именно слабоалкохолните са най-вредни. Начело на списъка е бирата, тъй като човешкият организъм бързо свиква с нея. Пиенето на бира води до отделяне на хормона на щастиетодопамин. Той бавно и сигурно ни води към състоянието, известно като бирен алкохолизъм.

В последните години бирата става все по-алкохолна. Процентът на алкохол в нея вече стига до 14%. Зависимостта от нея възниква 3-4 пъти по-бързо отколкото от водката. Най-лошото е, че по съдържание на вредни за организма алдехиди и метанол, може да се сравни с най-силните ракии.

Биреният алкохолизъм е по-скоро психологическо заболяване, а борбата с него не е лека. Хмелът в нея наистина има лечебни свойства, но неговите смоли са канцерогенни. Доказано е, че употребата на бира повишава риска от рак на дебелото черво. Предизвиква още възпалителни процеси в хранопровода и стомаха.

Специалистите са категорични, че по-голямата част от бирата в света е менте. Високата цена на хмела и малца, както и голямата продължителност на технологичния цикъл на производство, води до опростяване на производството.

Това налага някои от суровините да се заменят от фалшификатори. Докато някои просто добавят повече вода, има и по-груби методи на фалшифициране – смяната на бирата с оцветени водни разтвори на йод, чай и пр. А това няма как да не се отрази на здравето ни. Понякога фатално.

4.6
Общо 5 гласували
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Dimitar Nikolov
Dimitar Nikolov
25.03.2018 12:53
пълни глупости
0
3