България може да изкарва милиарди! Стоим върху златна мина

България стои върху истинска златна мина. Страната ни погребва нещо велико, от което можем да изкарваме милиарди.

Генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН, Талеб Рифай, е категоричен, че България може да се превърна е най-богатата държава в Европа. Разковничето се крие в тракийската цивилизация.

Наследството, което са ни оставили предците ни, спокойно може да ни направи богати. Българският туризъм има изключителен потенциал. Тракийската цивилизация е българска и т.нар. права върху нея не могат да бъдат оспорени от никоя друга държава. Единственото, което трябва да направим, за да се възползваме от тази златна мина, е да започнем масивна реклама.

Българският туризъм винаги е пренебрегвал най-ранната античност. Пред света винаги рекламираме народните носии и нестинарките. А забравяме за факта, че това е замята на Орфей и Спартак. Споровете относно това коя е нашата истинска история, са ни осакатили. Българите на практика не са свикнали с мисълта, че са преки наследници на траките. А това са хората с първата писменост в света, обработвали злато първи, дали земеделието на Европа и превърнали европейската цивилизация в Античността развита и просперираща. И колкото и да не ни го побира ума – да, Спартак е българин.

До този момент туризмът ни не е свикнал да се рекламира в тази светлина. Една подобна стратегия обаче превърна Гърция в топ туристическа дестинация. Милиарди хора смятат съседката ни за люлка на цивилизацията. Това, разбира се, се постига с методите на преувеличението, манипулацията или чистата заблуда. И всичко, за което гърците лъжат, е истина при нас.

Древногръцката култура, митология, традиции и вярвания в по-голямата си част е заимствана от траките. А историята е капитал, който може да се използва изключително успешно. Ето защо тракийските светилища трябва да бъдат облагородени. Надписите от Ситово, Кранево и Градешница трябва да престанат да са просто сензационни новинарски заглавия. Ако събудим траките от дълбокия им сън, България също може да се прероди в една богата държава. Нужна е само воля.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: