Тайната на белите коси при младите е разкрита! Вижте какво крият от вас

1 от 4 Снимки
Тайната на белите коси при младите е разкрита! Вижте какво крият от вас
Снимка: Instagram

Дефицит на витамини


Побеляването на косата в млада възраст може да се дължи на дефицит на витамини D или Е. Това е най-честата причина за появата на бели коси. Тези витамини подпомагат естествената пигментация на растящите косми на косата и когато липсват, тя побелява. Процесът, за щастие, е обратим. Нужно е само да си осигурите здравословно количество от витамините.

Белите коси при младите хора често се обясняват с генетична предразположеност и преждевременно помъдряване. Оказва се обаче, че зад този странен феномен се крият много по-интересни причини.

Побеляването на косата е неизменно последствие от хода на възрастта. В единични случаи обаче то застига хора в разцвета на младостта им. За някои от тях това може да се превърне в сериозен естетически проблем.

В науката естественото побеляване на косата се обяснява с намаляването броя на жизнеспособните пигментни клетки в космените фоликули, които придават съответния нюанс. Когато белите коси се появят в по-ранна възраст обаче, причините може да са няколко. Вижте ги в горната ни галерия.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: