Златни правила за оцеляване в дивата природа

2 от 7 Снимки

Вода


Ако останете без питейна вода, трябва да филтрирате мръсната. За целта ви е нужно парче плат и 2 контейнера. Сложете мръсната вода в единия контейнер и поставете в него парче плат, което да отвежда в другия. След кратко време водата ще се филтрира. За да стане годна за пиене обаче, задължително я преварете след това.

Много хора подценяват силата на природата. Ако не си спомняте кога за последно се наложи да оцелявате на чист въздух, то не си правете експерименти. Всеки излет, преспиване, дори невинна разходка, изискват солидна подготовка. В планината човек не знае кое и от къде ще го изненада.

Знаете ли, например, че в планината може да ви се наложи да филтрирате вода? Или пък да готвите с подръчни материали и да се пазите от гигантските комари? Ако не сте чували за нищо от тези неща, то няма как да оцелеете сред природата.

Дивата природа не е шега работа. За да оцелеете в нея, трябва да се приготвите сериозно. Тук сме събрали базата от съвети, на които може да разчитате. Виж в галерията кои са най-добрите съвета за оцеляване в дивата природа.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: